Tarieven

 

Eerste onderzoek nieuwe patient of >3 jaar niet geweest €95,-
Eerste onderzoek, podotherapeutische zolen, ophaalconsult en zoolcontrole na 6 weken €285,-
Eerste onderzoek, podotherapeutische zolen kind tot en met 12 jaar oud, ophaalconsult en zoolcontrole na 6 weken €265,-
Jaarlijkse controle €80,-
Jaarlijkse controle <2 jaar niet geweest en nieuwe zolen €274,-
Extra paar podotherapeutische zolen binnen 6 maanden €152,-
Onderzoek/ consult middel tot 30 minuten €52,-
Orthese (exclusief onderzoek / consult kosten) €25,- tot €50,-
Nagelbeugel (exclusief behandeling) €40,-
Instrumentele behandeling (normaal) €52,-
Gereserveerde afspraaktijd €35,- tot €60,-

 

Vergoedingen
Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt daarmee af van je aanvullende zorgverzekering. Podotherapie heeft geen invloed op het eigen risico.

De factuur wordt rechtstreeks gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Krijg je alles vergoed, dan ontvang je geen factuur van ons. Krijg je een gedeelte vergoed of heb je geen vergoeding voor podotherapie, dan ontvang je een factuur van ons.

Wil je weten wat je vergoed krijgt? Kijk dan op de website van onze branchevereniging, de NVvP:  https://www.podotherapie.nl/vergoedingen

Podotherapie wordt voor mensen met een verhoogd risico op voetwonden onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing nodig van je behandelend arts. Na verwijzing van de arts kan je een afspraak bij ons maken. Wij voeren een voetgericht onderzoek uit om de risico’s op voetwonden in kaart te brengen. We zullen daarbij altijd voorlichting en advies gegeven omtrent het risico op voetwonden. Indien nodig, maken we een zorgplan voor de pedicure.

Aan de tarieven en vergoeding vermeld op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De podotherapeut bepaalt wat er in rekening wordt gebracht. Op al onze facturen zijn onze leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Raadpleeg bij twijfel altijd je podotherapeut of zorgverzekeraar.